Tarta kokosowa z karmelizowanym ananasem

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: czarrna, dnia 19 Stycznia 2014r. o 20:39
Tagi: kruche ciasto, karmelizowany ananas, tarta, orzechy włoskie, wiórki kokosowe,
Rodzaj dania:ciasta. ciasteczka desery
Rodzaj kuchni: francuska
Rodzaj mięsa:

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
mąka pszenna 1 szklanka dodatki
jajo kurze 3 szt. nabiał
margaryna 100 g nabiał
cukier puder 2 łyżka dodatki
wiórki kokosowe 1,5 szklanka dodatki
orzechy włoskie 1 szklanka dodatki
ananas świeży 1 szt. owoce
woda 1/2 szklanka płyny i sosy
cukier 1 szklanka dodatki
margaryna 1/2 kostka nabiał

Opis

Z mąki, margaryny (100g), jajka (1 szt.) i cukru pudru zagnieść kruche ciasto i wyłożyć nim formę na tarte o średnicy 26 cm. Odstawić do lodówki.
Margarynę (1/2 kostki) utrzeć z jajkami (2 szt.), dodać wiórki, cukier (1/2 szklanki) i starte lub posiekany orzechy. Wymieszać. Wyłożyć na ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 35 minut.
Wodę z cukrem (1/2 szklanki) zagotować, dodać obranego i pokrojonego ananasa i gotować na niewielkim ogniu aż płyn odparuje. Doprawić mieszanką przypraw do dań słodkich. Wystudzoną tartę podawać z ananasem. Smacznego :)
Dla ilu osób: 3
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 0min.
Cana:
Liczba kalorii: