Pieczeń schabowa z owocami suszonymi

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: onlygabi, dnia 20 Stycznia 2014r. o 23:44
Tagi: schab,owoce suszone
Rodzaj dania:mięsa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Rodzaj mięsa: wieprzowina

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
wieprzowina - schab bez kości 800 g mięsa
daktyle 5 szt. dodatki
morela suszona 1 łyżeczka owoce
żurawina suszona 1 łyżeczka owoce
imbir mielony 1 szczypta przyprawy i zioła
czosnek granulowany 1 szczypta przyprawy i zioła
pieprz zielony ziarnisty 1 szczypta przyprawy i zioła
sól morska 1 szczypta przyprawy i zioła
olej rzepakowy 2 łyżka płyny i sosy
zioła prowansalskie 1 łyżka przyprawy i zioła

Opis

Schab rozkrawamy,rozbijamy tłuczkiem.Smarujemy olejem rzepakowym,nacieramy przyprawami.Suszone owoce kroimy na małe kawałki rozkładamy na całym kawałku mięsa.Zwijamy całość w roladę i wpinamy wykałaczki lub patyki do szaszłyków.Układamy w naczynie żaroodporne wysmarowane olejem rzepakowym.Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 1,5 godziny.Na półmisku układamy mix sałat,skrapiamy olejem rzepakowym.Dekorujemy Mikołajami z jajek.Jajka gotujemy na twardo.Z papryki konserwowej robimy czapkę spinając wykałaczką.Pompon i obwódkę na czapce wycinamy z sera mozzarella i mocujemy za pomoca wykałaczki.Oczka robimy z goździków.Smacznego.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 0godz. 0min.
Cana:
Liczba kalorii: