Rolada z kurczaka ze szpinakiem z zielonym sosem

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: onlygabi, dnia 26 Stycznia 2014r. o 21:29
Tagi: kurczak,szpinak
Rodzaj dania:mięsa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: 0
Rodzaj mięsa: drób

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
kurczak - filet 1 szt. mięsa
szpinak baby 1 szt. warzywa
przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka przyprawy i zioła
serek topiony śmietankowy 1 szt. nabiał
sól 1 szczypta przyprawy i zioła
pieprz czarny mielony 1 szczypta przyprawy i zioła
gałka muszkatołowa mielona 1 szczypta przyprawy i zioła
jogurt grecki light 2 łyżka nabiał
olej lub oliwa dowolna 2 łyżka płyny i sosy

Opis

Mięso rozbijamy tłuczkiem,doprawiamy sola i pieprzem.
Nacieramy przyprawą do kurczaka.
Szpinak dusimy na oleju.Na mięso smarujemy połowe szpinaku.Zawijamy w
roladę.Spinamy wykałaczkami lub owijamy sznurkiem.
Wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem.Pieczemy
około godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Druga połowę szpinaku zagotowac z niewielka ilościa wody.Dodac serek
topiony i zmiksowac.Doprawić solą ,pieprzem i gałką muszkatołową.
Na koniec dodac jogurtu naturalnego.Roladę podajemy z ryżem i zielonym
sosem.Smacznego.


Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 0godz. 0min.
Cana:
Liczba kalorii: