Pieczona papryka faszerowana

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: monikaxilo, dnia 1 Lutego 2014r. o 08:30
Tagi: papryka, pieczona, faszerowana
Rodzaj dania:dania główne warzywa zapiekanki
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: wieprzowinawołowina

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
papryka czerwona 3 szt. warzywa
ryż biały 1 szklanka dodatki
wieprzowo-wołowe mięso mielone 200 g mięsa
ogórek konserwowy 3 szt. warzywa
czosnek 2 ząbek warzywa
cebula 1 szt. warzywa
olej rzepakowy 5 łyżka płyny i sosy
sól 0,5 łyżka przyprawy i zioła
pieprz ziołowy 1 łyżeczka przyprawy i zioła
papryka słodka 1 łyżka przyprawy i zioła
ser żółty dowolny 100 g nabiał

Opis

1. Papryki umyć, przekroić na pół, wydrążyć.
2. Ugotować ryż w osolonej wodzie.
3. Dużą cebulę obrać, pokroić na półkrążki. Czosnek posiekać. Ogórki marynowane pokroić na paseczki.
3. Na patelni rozgrzać oliwę. wrzucić cebulę, zeszklić przez około 3 minuty.
4. Do cebuli włożyć mięso mielone, smażyć razem około 5-7 minut, następnie dodać ogórki i czosnek, delikatnie przesmażyć.
5. Dodać do farszu przyprawy, zamieszać i zdjąć z ognia.
6. Papryki napełnić farszem, wyłożyć na blachę wysłaną papierem do pieczenia.
7. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st. przez około 45 minut.
8. Pod koniec pieczenia na paprykę zetrzeć ser żółty, wstawić na krótko do piekarnika w celu zapieczenia.
Dla ilu osób: 3
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 1godz. 0min.
Cana:
Liczba kalorii: