Risotto z mięsem, papryką i ogórkiem marynowanym

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: monikaxilo, dnia 1 Lutego 2014r. o 09:41
Tagi: risotto, ryż, mięso mielone, papryka, ogórek marynowany, obiad
Rodzaj dania:dania główne kasza, ryż
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: wieprzowinawołowina

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
ryż biały 2 szklanka dodatki
papryka czerwona 1 szt. warzywa
ogórek konserwowy 5 szt. warzywa
cebula 1 szt. warzywa
czosnek 2 ząbek warzywa
wieprzowo-wołowe mięso mielone 300 g mięsa
papryka słodka 1 łyżka przyprawy i zioła
pieprz ziołowy 1 łyżka przyprawy i zioła
sól 2 szczypta przyprawy i zioła
ketchup pikantny 4 łyżka płyny i sosy
olej rzepakowy 5 łyżka płyny i sosy

Opis

1. Obrać cebulę i czosnek, cebulę pokroić w krążki, czosnek posiekać.
2. Paprykę umyć, wydrążyć i pokroić w kostkę.
3. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić paprykę, smażyć około 5 minut mieszając.
4. Następnie dodać cebulę i czosnek, wszystko razem zeszklić.
5. Dodać mięso mielone i smażyć około 10-15 minut.
6. Na koniec dodać ogórek konserwowy pokrojony w paseczki. Wymieszać.
7. Do potrawki dołożyć ryż, przyprawy, ketchup. Wszystko przesmażyć szybko na dużym ogniu.
Dla ilu osób: 3
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 0godz. 40min.
Cana:
Liczba kalorii: