Babeczki z bakaliami

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: bialagwiazda1906, dnia 2 Maja 2014r. o 21:01
Tagi: Babeczki, mąka, migdały, bakalie, orzechy włoskie, rodzynki, jogurt naturalny
Rodzaj dania:desery
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa:

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
płatki migdałowe 2 łyżeczka dodatki
skórka pomarańczowa kandyzowana 2 łyżka dodatki
orzechy włoskie 2 łyżeczka dodatki
rodzynki 2 łyżka dodatki
kakao 2 łyżka dodatki
soda oczyszczona 1 łyżeczka dodatki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka dodatki
jogurt naturalny 1 szklanka nabiał
olej lub oliwa dowolna 0,5 szklanka płyny i sosy
cukier puder 3/4 szklanka dodatki

Opis

Mąkę, cukier puder, sodę, kakao i proszek do pieczenia wymieszać ze sobą.
Olej połączyć z jogurtem naturalnym.
Połączyć wszystko.
Dodać bakalie.
Piec 15-20 minut w temperaturze 180 stopni.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 0godz. 0min.
Cana:
Liczba kalorii: