Krakers

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: bialagwiazda1906, dnia 4 Października 2014r. o 19:44
Tagi: Krakers, krówka, śmietana, jajka, mąka
Rodzaj dania:ciasta. ciasteczka
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa:

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
krakersy 2 opakowanie dodatki
mleko krówka 1 puszka dodatki
śmietana 36% 500 ml nabiał
mleko 1 l nabiał
cukier waniliowy 1 opakowanie dodatki
żelatyna 3 łyżeczka dodatki
jajo kurze 1 szt. nabiał
mąka pszenna 3/4 szklanka dodatki
masło 1 kostka nabiał
mąka ziemniaczana 1 łyżka dodatki
migdały w płatkach 100 g dodatki

Opis

Odlewamy 1,5 szklanki mleka.
Łączymy z mąką pszenną, ziemniaczaną, jajkiem i roztrzepujemy.
Pozostałe mleko gotujemy z cukrem.
Jak się zagotuje dolewamy mleko z mąką i jajkiem.
Mieszamy żeby się nie przypaliło.
Po ostudzeniu ucieramy z 1 kostką masła.


Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody i dodajemy do śmietany. Studzimy.

Układamy warstwami : Krakersy, masę budyniową, krakersy, mleko krówka, krakersy, ubitą śmietanę z żelatyną.

Na koniec sypiemy płatkami migdałowymi.

Zostawiamy w lodówce na 24 godziny.
Dla ilu osób: 8
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 0godz. 0min.
Cana:
Liczba kalorii: