Jajka faszerowane

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: wiola28a, dnia 25 Grudnia 2010r. o 13:39
Tagi: jajka, szynka, pieczarka
Rodzaj dania:przekąski
Rodzaj kuchni: polska
Rodzaj mięsa:

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
jajo kurze 10 szt. nabiał
wędlina - szynka 100 g mięsa
szczypior świeży 1 pęczek przyprawy i zioła
ogórek kwaszony 3 szt. warzywa
majonez 3 łyżka płyny i sosy
musztarda sarepska 1 łyżka płyny i sosy
pieczarki w zalewie 10 szt. warzywa

Opis

Jajka ugotować na twardo, przekroić na połówki, usunąć żółtko. Wszystkie składniki pokroić w drobną kostkę, dodać żółtka, przyprawić do smaku, połączyć z majonezem i musztardą. Faszerować połówki jajek.
Dla ilu osób: 10
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 25min.
Cana:
Liczba kalorii: