Krówka

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: wiola28a, dnia 31 Grudnia 2010r. o 12:57
Tagi: krówka, ciasto, krem
Rodzaj dania:ciasta, ciasteczka
Rodzaj kuchni: polska
Rodzaj mięsa:

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
jajo kurze 5 szt. nabiał
cukier 1 szklanka dodatki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka dodatki
mąka pszenna 1 szklanka dodatki
krem krówkowy 1 opakowanie dodatki
masło roślinne 1 kostka nabiał
cukier puder 1 łyżka dodatki
krówki 200 g dodatki
margaryna 1 łyżka nabiał

Opis

Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Wylać ciasto do tortownicy i piec w 180ºC ok. 40 -50 min. Gotowy biszkopt, przekroić na 3 części, przełożyć kremem krówkowym, polać wierzch polewą i posypać orzechami. Wykonanie kremu: masło utrzeć do białości z cukrem pudrem, wkręcać po łyżce kremu, aż do wyczerpania. Wykonanie polewy: margarynę rozpuścić z krówkami.


Dla ilu osób: 10
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 1godz. 30min.
Cana:
Liczba kalorii: