Buraczki z chrzanem inaczej ćwikła

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: pocztylion19, dnia 11 Kwietnia 2011r. o 18:03
Tagi: Buraczki, chrzan, ćwikła
Rodzaj dania:sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: polska
Rodzaj mięsa:

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
burak 500 g warzywa
chrzan 1 szklanka płyny i sosy
cukier 2 łyżka dodatki
pieprz czarny mielony 1 szczypta przyprawy i zioła
sól 1 szczypta przyprawy i zioła

Opis

Buraki gotujemy do miękkości. Obieramy i trzemy na tarce o najmniejszych oczkach. Dodajemy chrzan według uznania. Następnie przyprawiamy do smaku cukrem, solą i pieprzem. Odstawiamy na jakiś czas niech ćwikła nabierze smaku. Ćwikła świetnie komponuje się z wędliną. Smacznego!
Dla ilu osób: 10
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 30min.
Cana:
Liczba kalorii: