Buraczki z chrzanem inaczej ćwikła
Przepis zaproponowany przez Gdziebylca:
pocztylion19,
dnia 11 Kwietnia 2011r. o 18:03
Tagi:
Buraczki, chrzan, ćwikła
Rodzaj dania:
sałatki. surówki
Rodzaj kuchni:
polska
Rodzaj mięsa:
Składniki przepisu
Nazwa |
Ilość |
Miara |
Kategoria produktu |
burak |
500 |
g |
warzywa |
chrzan |
1 |
szklanka |
płyny i sosy |
cukier |
2 |
łyżka |
dodatki |
pieprz czarny mielony |
1 |
szczypta |
przyprawy i zioła |
sól |
1 |
szczypta |
przyprawy i zioła |
Opis
Buraki gotujemy do miękkości. Obieramy i trzemy na tarce o najmniejszych oczkach. Dodajemy chrzan według uznania. Następnie przyprawiamy do smaku cukrem, solą i pieprzem. Odstawiamy na jakiś czas niech ćwikła nabierze smaku. Ćwikła świetnie komponuje się z wędliną. Smacznego!
Dla ilu osób: |
10 |
Danie dietetyczne: |
nie |
Poziom skomplikowania: |
łatwe do przygotowania |
Czas przygotowywania: |
0godz. 30min. |
Cana: |
|
|
Liczba kalorii: |
|
|