Makaronowa z Roladkami

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: wiola28a, dnia 14 Kwietnia 2011r. o 18:15
Tagi: makaron, kurczak, zielona fasolka
Rodzaj dania:makarony przekąski sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: polska
Rodzaj mięsa:

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
makaron rurki 250 g dodatki
fasolka szparagowa zielona 300 g warzywa
kurczak - filet 4 szt. mięsa
twarożek ziołowy 100 g nabiał
pomidor cherry 10 szt. warzywa
pietruszka natka świeża 0,5 pęczek przyprawy i zioła
majonez 1/3 szklanka płyny i sosy
jogurt naturalny 1/3 szklanka nabiał
ketchup łagodny 4 łyżka płyny i sosy
cebula dymka 1 pęczek warzywa
pieprz czarny mielony 1 szczypta przyprawy i zioła
cukier 1 szczypta dodatki

Opis

Makaron ugotuj do miękkości. Dymki potnij na kawałki, pomidorki na połówki. Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie. Majonez wymieszaj z jogurtem i keczupem, przypraw do smaku. Mięso lekko rozbij przypraw. Posiekaną natkę wymieszaj z twarożkiem. Pastę ziołową rozsmaruj na filetach, zwiń. Roladki smaż na rozgrzanym oleju. Warzywa i makaron ułóż na półmisku. Na tym rozłóż pokrojone w plasterki roladki. Sałatkę polej sosem.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 40min.
Cana:
Liczba kalorii: jednej porcji: 720 kcal