Sałatka śledziowa

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: wiola28a, dnia 18 Kwietnia 2011r. o 12:14
Tagi: Sałatka, śledzie
Rodzaj dania:ryby. owoce morza sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: polska
Rodzaj mięsa:

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
śledź 5 szt. ryby i owoce morza
jajo kurze 5 szt. nabiał
ogórek kwaszony 5 szt. warzywa
pieczarki w zalewie 5 szt. warzywa
musztarda francuska 2 łyżka płyny i sosy
majonez 4 łyżka płyny i sosy
pieprz czarny mielony 1 szczypta przyprawy i zioła

Opis

Śledzie (lekko wymoczone) kroimy na małe kawałki lub paseczki, jajka ugotowane na twardo dzielimy na ćwiartki, ogórki oraz grzybki kroimy w kostkę. Doprawiamy musztardą i majonezem oraz pieprzem do smaku.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 40min.
Cana:
Liczba kalorii: