Sałatka śledziowa
Przepis zaproponowany przez Gdziebylca:
wiola28a,
dnia 18 Kwietnia 2011r. o 12:14
Tagi:
Sałatka, śledzie
Rodzaj dania:
ryby. owoce morza sałatki. surówki
Rodzaj kuchni:
polska
Rodzaj mięsa:
Składniki przepisu
Nazwa |
Ilość |
Miara |
Kategoria produktu |
śledź |
5 |
szt. |
ryby i owoce morza |
jajo kurze |
5 |
szt. |
nabiał |
ogórek kwaszony |
5 |
szt. |
warzywa |
pieczarki w zalewie |
5 |
szt. |
warzywa |
musztarda francuska |
2 |
łyżka |
płyny i sosy |
majonez |
4 |
łyżka |
płyny i sosy |
pieprz czarny mielony |
1 |
szczypta |
przyprawy i zioła |
Opis
Śledzie (lekko wymoczone) kroimy na małe kawałki lub paseczki, jajka ugotowane na twardo dzielimy na ćwiartki, ogórki oraz grzybki kroimy w kostkę. Doprawiamy musztardą i majonezem oraz pieprzem do smaku.
Dla ilu osób: |
4 |
Danie dietetyczne: |
nie |
Poziom skomplikowania: |
łatwe do przygotowania |
Czas przygotowywania: |
0godz. 40min. |
Cana: |
|
|
Liczba kalorii: |
|
|