Sałatka Wielkanocna

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: ewa19a, dnia 21 Kwietnia 2011r. o 23:24
Tagi: sałatka, jajka, sos
Rodzaj dania:sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: polska
Rodzaj mięsa:

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
kukurydza konserwowa 1 puszka warzywa
groszek konserwowy 1 puszka warzywa
fasola czerwona konserwowa 1 puszka warzywa
papryka czerwona 1 szt. warzywa
wędlina - szynka 250 g mięsa
cebula dymka 1 pęczek warzywa
jajo kurze 4 szt. nabiał
majonez 4 łyżka płyny i sosy
jogurt naturalny 0,5 szklanka nabiał
czosnek 1 ząbek warzywa
sok z cytryny 2 łyżka owoce
pieprz czarny mielony 1 szczypta przyprawy i zioła
sól 1 szczypta przyprawy i zioła
ogórek świeży 1 szt. warzywa

Opis

Kukurydzę, groszek i fasolę osączyć na sicie. Ogórek pokroić w półplasterki, paprykę i szynkę w słupki. Dymkę drobno pokroić. Składniki sałatki połączyć. Ułożyć ćwiartki jajek i polać sosem. SOS: Majonez wymieszać z jogurtem, czosnkiem, sokiem z cytryny, doprawić do smaku.
Dla ilu osób: 8
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 20min.
Cana:
Liczba kalorii: