Sałatka ze świeżych warzyw w śmietanie

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: termomax1965, dnia 28 Kwietnia 2011r. o 13:35
Tagi: sałatka, sałata, ogórek, rzodkiewka, śmietana
Rodzaj dania:dania jarskie przekąski sałatki. surówki warzywa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsnewege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
papryka czerwona 1 szt. warzywa
ogórek świeży 1 szt. warzywa
rzodkiewka 1 pęczek warzywa
śmietana 18% 150 ml nabiał
kapusta pekińska 0,5 szt. warzywa
sól do smaku szczypta przyprawy i zioła
pieprz ziołowy do smaku szczypta przyprawy i zioła
szczypior świeży 1/4 pęczek przyprawy i zioła

Opis

1. Ogórek zielony (1 duży lub 2 mniejsze) obrać ze skórki, pokroić w plastry.
2. Paprykę umyć, wydrążyć ze środka, pokroić w kostkę.
3. Rzodkiewkę umyć, pokroić w plastry.
4. Szczypior posiekać drobno.
5. Pół główki kapusty pekińskiej posiekać.
6. Wszystkie warzywa wymieszać razem ze śmietaną w dużej salaterce, doprawić do smaku solą i pieprzem ziołowym.
Sałatka nadaje się do polskich dań obiadowych.
Dla ilu osób: 6
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 15min.
Cana: całej potrawy: 10 PLN jednej porcji: 1,70 PLN
Liczba kalorii: