Marynowane grzybki w śmietanie

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: termomax1965, dnia 28 Kwietnia 2011r. o 21:06
Tagi: grzyby, marynowane, marynata, śmietana
Rodzaj dania:dania jarskie kuchnia regionalna przekąski sałatki. surówki
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsnewege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
grzyby marynowane 150 g warzywa
śmietana 18% 100 ml nabiał
cebula 1 szt. warzywa
sól do smaku szczypta przyprawy i zioła
pieprz kolorowy mielony 2 szczypta przyprawy i zioła

Opis

1. Marynowane grzybki ze słoiczka wylewamy na sito i przelewamy zimną wodą, odcedzamy, przekładamy lekko osuszone do salaterki.
2. Średnią cebulę obieramy, kroimy na pół-krążki, dodajemy do grzybków.
3. Wlewamy śmietanę, wsypujemy pieprz i przyprawiamy solą do smaku. Wszystko mieszamy.
Dla ilu osób: 3
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 5min.
Cana:
Liczba kalorii: