Marynowane grzybki w śmietanie
Przepis zaproponowany przez Gdziebylca:
termomax1965,
dnia 28 Kwietnia 2011r. o 21:06
Tagi:
grzyby, marynowane, marynata, śmietana
Rodzaj dania:
dania jarskie kuchnia regionalna przekąski sałatki. surówki
Rodzaj kuchni:
polskaRegion pochodzenia:
cała Polska
Rodzaj mięsa:
danie bezmięsnewege
Składniki przepisu
Nazwa |
Ilość |
Miara |
Kategoria produktu |
grzyby marynowane |
150 |
g |
warzywa |
śmietana 18% |
100 |
ml |
nabiał |
cebula |
1 |
szt. |
warzywa |
sól |
do smaku |
szczypta |
przyprawy i zioła |
pieprz kolorowy mielony |
2 |
szczypta |
przyprawy i zioła |
Opis
1. Marynowane grzybki ze słoiczka wylewamy na sito i przelewamy zimną wodą, odcedzamy, przekładamy lekko osuszone do salaterki.
2. Średnią cebulę obieramy, kroimy na pół-krążki, dodajemy do grzybków.
3. Wlewamy śmietanę, wsypujemy pieprz i przyprawiamy solą do smaku. Wszystko mieszamy.
Dla ilu osób: |
3 |
Danie dietetyczne: |
nie |
Poziom skomplikowania: |
łatwe do przygotowania |
Czas przygotowywania: |
0godz. 5min. |
Cana: |
|
|
Liczba kalorii: |
|
|