Farszynki w skorupkach

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: sylwiachmiel, dnia 1 Maja 2011r. o 21:56
Tagi: jajka, farsz,mięso
Rodzaj dania:mięsa przekąski
Rodzaj kuchni: polska
Rodzaj mięsa: drób

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
jajo kurze 4 szt. nabiał
indyk - mięso mielone 100 g mięsa
sól 3 szczypta przyprawy i zioła
pieprz czarny mielony 2 szczypta przyprawy i zioła
pietruszka natka świeża 0,5 łyżeczka przyprawy i zioła
szczypior świeży 1 łyżka przyprawy i zioła
olej lub oliwa dowolna 2 łyżka płyny i sosy

Opis

Jajka przekrjamy na pół i delikatnie wyjmujemy białka z żółtkami.Drobniutko siekamy i ucieramy z mielonym mięsem.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Wsypujemy szczypiorek i drobno pokrojona natkę pietruszki.Wyrabiamy masę i napełniamy nią połówki skorupek.Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i układamy jajka farszem do dołu.Zmniejszamy ogień i pod przykryciem smażymy około 3-5 minut.

Podajemy z surówka ze świeżych warzyw.
Dla ilu osób: 3
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 0godz. 0min.
Cana:
Liczba kalorii: