Jajeczka w parmeńskim uścisku

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: sylwiachmiel, dnia 1 Maja 2011r. o 22:09
Tagi: jajka, szynka, majonez
Rodzaj dania:przekąski
Rodzaj kuchni: polska
Rodzaj mięsa: wieprzowina

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
jajo kurze 5 szt. nabiał
wędlina - szynka parmeńska 5 plaster mięsa
majeranek świeży 10 szt. przyprawy i zioła
majonez 1 łyżka płyny i sosy
szczypior świeży 1 łyżka przyprawy i zioła

Opis

Z jajek skarajamy końce i odkładamy.Plastry szynki składamy na pół,na każdy kładziemy po dwie gałązki majeranku i jajko.Dokładnie i delikatnie owijamy jajko.Ustawiamy na talerzu.Odłożone kawałki jajek siekamy i mieszamy z majonezem i szczypiorkiem.Nakładamy po odrobinie na wierzch jajek.Dekorujemy liśćmi sałaty i posiekanym szczypiorkiem
Dla ilu osób: 5
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 0min.
Cana:
Liczba kalorii: