Jajeczka z niespodzianką
Przepis zaproponowany przez Gdziebylca:
sylwiachmiel,
dnia 3 Maja 2011r. o 22:18
Tagi:
jajka, farsz, warzywa
Rodzaj dania:
dania jarskie przekąski warzywa
Rodzaj kuchni:
polska
Rodzaj mięsa:
danie bezmięsnewege
Składniki przepisu
Nazwa |
Ilość |
Miara |
Kategoria produktu |
cebula |
1 |
szt. |
warzywa |
groszek konserwowy |
pół |
garść |
warzywa |
ogórek konserwowy |
1 |
szt. |
warzywa |
kukurydza konserwowa |
1/5 |
puszka |
warzywa |
jabłko |
0,5 |
szt. |
owoce |
majonez |
2 |
łyżka |
płyny i sosy |
jajo kurze |
2-3 |
szt. |
nabiał |
Opis
Jaja gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, zrzynamy górę jajek i dolną część, aby stabilnie stały. Delikatnie wyciągamy żółtka. Ogórek, jabłko i cebulę drobno siekamy, wsypujemy kukurydzę i groszek, posiekane żółtka, doprawiamy i łączymy z majonezem. Farszem wypełniamy jajka. Przed podaniem schładzamy w lodówce.
Dla ilu osób: |
2 |
Danie dietetyczne: |
nie |
Poziom skomplikowania: |
łatwe do przygotowania |
Czas przygotowywania: |
0godz. 25min. |
Cana: |
|
|
Liczba kalorii: |
|
|