Jajeczka z niespodzianką

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: sylwiachmiel, dnia 3 Maja 2011r. o 22:18
Tagi: jajka, farsz, warzywa
Rodzaj dania:dania jarskie przekąski warzywa
Rodzaj kuchni: polska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsnewege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
cebula 1 szt. warzywa
groszek konserwowy pół garść warzywa
ogórek konserwowy 1 szt. warzywa
kukurydza konserwowa 1/5 puszka warzywa
jabłko 0,5 szt. owoce
majonez 2 łyżka płyny i sosy
jajo kurze 2-3 szt. nabiał

Opis

Jaja gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, zrzynamy górę jajek i dolną część, aby stabilnie stały. Delikatnie wyciągamy żółtka. Ogórek, jabłko i cebulę drobno siekamy, wsypujemy kukurydzę i groszek, posiekane żółtka, doprawiamy i łączymy z majonezem. Farszem wypełniamy jajka. Przed podaniem schładzamy w lodówce.
Dla ilu osób: 2
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 25min.
Cana:
Liczba kalorii: