Jajka faszerowane pieczarkami

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: sylwiachmiel, dnia 3 Maja 2011r. o 22:23
Tagi: jajka, pieczarki, farsz
Rodzaj dania:przekąski
Rodzaj kuchni: polska
Rodzaj mięsa: danie bezmięsne

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
pieczarka 300 g warzywa
cebula 1 szt. warzywa
majonez 2 łyżka płyny i sosy
sól do smaku szczypta przyprawy i zioła
pieprz czarny mielony do smaku szczypta przyprawy i zioła
jajo kurze 4-6 szt. nabiał

Opis

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przekrajamy wzdłuż na pół. Wydrążamy żółtko. Na patelni podsmażamy drobno pokrojone pieczarki z posiekaną cebulką. Mieszamy z żółtkiem i łączymy z majonezem. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wypełniamy farszem miejsca po żółtkach w jajku. Odstawiamy do lodówki.
Dla ilu osób: 3
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 20min.
Cana:
Liczba kalorii: