Jajka faszerowane pieczarkami
Przepis zaproponowany przez Gdziebylca:
sylwiachmiel,
dnia 3 Maja 2011r. o 22:23
Tagi:
jajka, pieczarki, farsz
Rodzaj dania:
przekąski
Rodzaj kuchni:
polska
Rodzaj mięsa:
danie bezmięsne
Składniki przepisu
Nazwa |
Ilość |
Miara |
Kategoria produktu |
pieczarka |
300 |
g |
warzywa |
cebula |
1 |
szt. |
warzywa |
majonez |
2 |
łyżka |
płyny i sosy |
sól |
do smaku |
szczypta |
przyprawy i zioła |
pieprz czarny mielony |
do smaku |
szczypta |
przyprawy i zioła |
jajo kurze |
4-6 |
szt. |
nabiał |
Opis
Jajka gotujemy na twardo, obieramy i przekrajamy wzdłuż na pół. Wydrążamy żółtko. Na patelni podsmażamy drobno pokrojone pieczarki z posiekaną cebulką. Mieszamy z żółtkiem i łączymy z majonezem. Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Wypełniamy farszem miejsca po żółtkach w jajku. Odstawiamy do lodówki.
Dla ilu osób: |
3 |
Danie dietetyczne: |
nie |
Poziom skomplikowania: |
łatwe do przygotowania |
Czas przygotowywania: |
0godz. 20min. |
Cana: |
|
|
Liczba kalorii: |
|
|