Klopsy pieczone z jajkiem

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: metamorphoz, dnia 15 Maja 2011r. o 12:52
Tagi: klopsy, mięso mielone, jajko
Rodzaj dania:dania główne kuchnia regionalna mięsa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: cała Polska
Rodzaj mięsa: wieprzowinawołowina

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
wieprzowo-wołowe mięso mielone 750 g mięsa
jajo kurze 4 szt. nabiał
tymianek suszony 4 łyżka przyprawy i zioła
pieprz biały mielony 1 łyżka przyprawy i zioła
sól 1 łyżka przyprawy i zioła
gorczyca biała 1 łyżeczka przyprawy i zioła

Opis

-ugotować 3 jajka na twardo, obrać ze skorupki, przepołowić
-mięso mielone wymieszać z 1 surowym jajkiem i przyprawami, podzielić na 6 porcji w formie kulek
-każdą kulkę spłaszczyć, ułożyć połówkę jajka i zawinąć formując klops
-klopsy piec w piekarniku w temperaturze 180 st. na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia
Dla ilu osób: 6
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: trudne do przygotowania
Czas przygotowywania: 1godz. 15min.
Cana: całej potrawy: 10 PLN jednej porcji: 1,70 PLN
Liczba kalorii: