Szaszłyki drobiowe w marynacie

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: ilka86, dnia 7 Czerwca 2011r. o 17:39
Tagi: kurczak, kiełbasa, pomidory, ogórki, cebula
Rodzaj dania:dania główne mięsa
Rodzaj kuchni: polska
Rodzaj mięsa: drób

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
kurczak - filet 1 szt. mięsa
wędlina - kiełbasa dowolna 300 g mięsa
papryka czerwona 1 szt. warzywa
pomidor cherry 6 szt. warzywa
ogórek świeży 1 szt. warzywa
cebula 2 szt. warzywa
przyprawa do grilla 2 łyżka dodatki
olej lub oliwa dowolna 3 łyżka płyny i sosy
papryka słodka 1 łyżeczka przyprawy i zioła
curry 1 łyżeczka przyprawy i zioła
zioła prowansalskie 1 łyżka przyprawy i zioła
czosnek granulowany 1/2 łyżeczka przyprawy i zioła
sól 1 szczypta przyprawy i zioła
pieprz ziołowy 1 szczypta przyprawy i zioła

Opis

Składniki na marynatę dokładnie wymieszać z olejem. Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, włożyć do marynaty na noc lub kilka godzin. Warzywa umyć. Ogórka obrać i pokroić w grubsze plasterki. Paprykę pokroić w kawałki, a pomidorki w ćwiartki. Cebulki obrać, pokroić w plastry. Kiełbaskę również w plasterki. Na drewniane patyczki nadziewać pokrojone warzywa i mięso w dowolnej kolejności. Posypać obficie przyprawą do grilla. Piec na rozgrzanym ruszcie, przewracając co jakiś czas, aby ładnie się przypiekły z każdej strony.
Dla ilu osób: 6
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 0min.
Cana:
Liczba kalorii: