Oscypek panierowany

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: samasunga, dnia 18 Czerwca 2011r. o 10:45
Tagi: ser, oscypek, panierka, bułka tarta, jajko
Rodzaj dania:dania główne dania jarskie przekąski
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: Podhale i Beskidy
Rodzaj mięsa: danie bezmięsnewege

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
ser oscypek 1 szt. nabiał
jajo kurze 1 szt. nabiał
bułka tarta 1/4 szklanka dodatki
olej lub oliwa dowolna 50 ml płyny i sosy
konfitura żurawinowa 4 łyżka dodatki

Opis

1. Oscypek pokroić na grubsze plastry.
2. Następnie panierować w jajku i bułce tartej
3. Smażyć na patelni na dobrze rozgrzanym oleju, ale na małym ogniu (żeby się zbyt mocno nie roztopił), około 5 minut z każdej strony.
4. Po wyłożeniu do naczyń, polać każdą porcję konfiturą żurawinową.
Pycha! Polecam!
Dla ilu osób: 2
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 0godz. 15min.
Cana: całej potrawy: 10 PLN jednej porcji: 5 PLN
Liczba kalorii: