Kurczak z grilla w miodzie

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: agnethia, dnia 28 Czerwca 2011r. o 13:02
Tagi: grill, kurczak, miód, musztarda
Rodzaj dania:dania główne fast-food mięsa przekąski
Rodzaj kuchni: europejska
Rodzaj mięsa: drób

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
kurczak - filet 4 szt. mięsa
miód 5 łyżka dodatki
musztarda dijon 5 łyżka płyny i sosy
oliwa z oliwek 1 łyżka płyny i sosy

Opis

Piersi z kurczaka myjemy i oczyszczamy (jeżeli pierś z kurczaka jest gruba możemy przekroić ją wzdłuż na dwie części), a następnie maczamy w sosie z miodu i musztardy. Zostawiamy na ok. 10 minut.

Rozgrzewamy grilla i delikatnie natłuszczamy olejem ruszt grilla, żeby w trakcie grillowania kurczak nie przywarł nam do rusztu. Grillujemy kurczaka przez ok. 10 - 15 minut, co chwilę nawilżając go miodowo - musztardowym sosem i przewracając na drugą stronę.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: tak
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 1godz. 0min.
Cana: całej potrawy: 16zł PLN jednej porcji: 4zł PLN
Liczba kalorii: całej potrawy: 1000 kcal jednej porcji: 260 kcal