Grillowany kurczak w jogurcie

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: agnethia, dnia 22 Lipca 2011r. o 12:53
Tagi: grill, kurczak, jogurt
Rodzaj dania:dania główne fast-food kuchnia regionalna mięsa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: Bieszczady
Rodzaj mięsa: drób

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
kurczak - filet 4 szt. mięsa
jogurt naturalny 250 g nabiał
czosnek 2 ząbek warzywa
pieprz cayenne 1 szczypta przyprawy i zioła
koper świeży 1 pęczek przyprawy i zioła
sól 1 łyżeczka przyprawy i zioła
pieprz czarny mielony 0,5 łyżeczka przyprawy i zioła

Opis

Czosnek przecisnąć przez praskę, koperek drobno posiekać. Wymieszać z jogurtem naturalnym. Przyprawić solą, pieprzem, pieprzem cayenne. W takiej marynacie zamarynować filety na co najmniej 2 godziny. Potem grillować aż mięso będzie upieczone ale nie wysuszone.
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 1godz. 0min.
Cana: całej potrawy: 14zł PLN jednej porcji: 3zł PLN
Liczba kalorii: całej potrawy: 1200 kcal jednej porcji: 300 kcal