Parówki zawijane w boczek

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: ewamewa1, dnia 31 Lipca 2011r. o 16:17
Tagi: Parówki zawijane w boczek
Rodzaj dania:przekąski
Rodzaj kuchni: polska
Rodzaj mięsa: inne

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
wędlina - parówki drobiowe 8 szt. mięsa
wieprzowina - boczek wędzony 300 g mięsa
musztarda sarepska 4 łyżka płyny i sosy
ser żółty dowolny 2 plaster nabiał

Opis

Parówki/ mogą być każdego rodzaju/ należy wzdłuż naciąć na gł. pół centymetra, do każdego nacięcia po nasmarowaniu go musztardą włożyć słupki sera żółtego. Każdą tak przygotowaną parówkę owinąć cieniutkimi plastrami boczku wędzonego, na każdą parówkę 2 plastry.Układamy na posmarowanej oliwą tacce i pieczemy na grillu do porządnego zrumienienia. Smacznego!
Dla ilu osób: 4
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: łatwe do przygotowania
Czas przygotowywania: 0godz. 0min.
Cana:
Liczba kalorii: