Kiełbasa z cebulą w boczku z grilla

Przepis zaproponowany przez Gdziebylca: agnethia, dnia 28 Sierpnia 2011r. o 15:19
Tagi: kiełbasa, mięso, cebula, boczek, grill
Rodzaj dania:dania główne kuchnia regionalna mięsa warzywa
Rodzaj kuchni: polska
Region pochodzenia: Bieszczady
Rodzaj mięsa: wieprzowina

Składniki przepisu

Nazwa Ilość Miara Kategoria produktu
wędlina - kiełbasa zwyczajna 1 kg mięsa
cebula 2 szt. warzywa
ketchup łagodny 200 ml płyny i sosy
wieprzowina - boczek wędzony 20 plaster mięsa
przyprawa do grilla 1 opakowanie dodatki
masło 2 łyżka nabiał

Opis

Cebulę kroimy na półksiężyce i smażymy, aż się zarumieni. Kiełbasę kroimy wzdłuż, do środka dodajemy ketchup oraz cebulę, posypujemy przyprawami, owijamy boczkiem i zawijamy w folię. Opiekamy na grillu ok. 20 min.
Dla ilu osób: 6
Danie dietetyczne: nie
Poziom skomplikowania: średnio skomplikowane
Czas przygotowywania: 0godz. 30min.
Cana: całej potrawy: 20zł PLN jednej porcji: 1,60zł PLN
Liczba kalorii: całej potrawy: 1600 kcal jednej porcji: 230 kcal